Рожба на титани (BMW)


БМВ е люлка на титани. Серия 7 предлага лукс и комфорт за президенти, а Х6 е голям високопроходим автомобил за силни усещания. От двата маркови модела на баварския концерн се роди нов - “Гран Туризмо” (GT). Представената през март в Женева кола е създадена да бъде неповторима по рода си. GT е съчетание между безкрайния комфорт на “седмицата” и спортната натура на Х6, между усещането на седан и на купе.

Само като косвени конкуренти на “Гран Туризмо” на пазара изглеждат “Мерцедес Е350”, “Ленд Роувър Дискавъри”, “Ауди А6 Олроуд” и “Лексус RX450H SE-L”.

Новият баварец, който е автомобил от фамилията на Серия 5, се гордее с изключителна елегантност във външния вид и комфорт при шофирането. “Гран Туризмо” ще се предлага с един дизелов и два бензинови двигателя, които работят безшумно и при високи натоварвания. БМВ твърди, че са и много икономични. С направо дразнеща небрежност GT взема остри завои, като че ли и без водач е застрахован, че няма да напусне пътя.

По време на движение шофьорът може да избира режим на каране, който променя настройките на шасито. Операцията се извършва чрез бутон на централната конзола. Стандартният режим по команда преминава в комфортен, спортен или суперспортен. Все пак това е БМВ и точно при спортно каране автомобилът е в стихията си. А при комфортното се носиш плавно като върху летящо килимче.

И трите двигателя са оборудвани стандартно с осемстепенна автоматична трансмисия, предлагана преди това единствено при суперлимузината БМВ 760i. Като опция в модела се предлага асистент за дълги светлини, предупреждение за напускане на пътя, индикатор за ограничения на скоростта, система за нощно виждане с възможност за разпознаване на пешеходци, камери за странично и задно наблюдение. За пасажерите има екстра - достъп до интернет по време на път. Камерата за задно виждане улеснява паркирането. Макар че “Гран Туризмо” с впечатляващите си габарити по принцип не може да влезе на тясно. Не е нужно да отключваш автомобила дистанционно - щом ключът е в теб, просто дърпаш вратата.

Позицията на седене е леко повдигната, веднага впечатление правят големите странични стъкла и панорамният покрив. Обемът на багажника е 440 литра, но при нужда от повече място задните седалки падат и той се увеличава до 1700 л. Управлението на централната конзола е типично като за новите модели БМВ. Луксът за пасажерите отзад наподобява Серия 7 - огромно пространство и възможност за мултимедийно забавление на два телевизионни екрана.

Двигатели

535i Гран Туризмо

Максимална мощност: 225кВ/306 к.с. при 5800 об/мин; Ускорение 0-100 км/ч: 6,3 сек; Максимална скорост: 250 км/ч; Среден разход: 8.9 л/100 км; Цена: 121 300 лв. с ДДС.

550i Гран Туризмо

Максимална мощност: 300 кВ/407 к.с. при 5500 - 6400 об/мин; Ускорение: 0-100 км/ч:5,5 сек; Среден разход: 11.2 л/100 км; Цена: 169 хил. лв. с ДДС.

530d Гран Туризмо

Максимална мощност:180 кВ/245 к.с. при 4000 об/мин; Ускорение: 0-100 км/ч:6,9 сек; Максимална скорост:240 км/ч; Среден разход: 6,5 л/100 км; Цена: 115 400 лв. с ДДС.

0 коментара:


 

Blogger Template Sponsored by Top 10 Best Business Web Hosting Reviews