Ямболските полицаи разкриха убийство на 16-годишно момче от Ямбол, съобщи на брифинг комисар Стоян Драгнев.

16-годишният Галин Николов е убит от своя връстник Иван Янакиев, в съучастие с още две момчета на 17 години.

Убитото момче е обявено за изчезнало от своите родители на 21 май тази година. На същия ден около 13.00 часа Галин е качен насила в лека кола от три момчета. Първоначално момчетата са искали да вземат ключа му, за да откраднат пари от дома му, които са предполагали, че имат, тъй като родителите му скоро са продали имоти. След като Галин отказва да даде ключа си е прободен три пъти - в корема, кръста и врата.

След това момчетата изкопават плитък гроб в подножието на Бакаджика и го заравят. Убиецът се връща на училище, а един от съучастниците дори заминава след два дни да празнува абитуриентския си бал в Турция.

След няколко дни се връщат на мястото, изравят трупа на момчето, завързват го с кабел за краката и го местят в предварително изкопан по-дълбок гроб.

Задържаният за убийството е осъждан 4 пъти в рамките на две години - за побои и нанасяне на телесна повреда. Една от присъдите му е условна, а останалите три са били - пробация. Дори същият ден се е разписал в пробационната служба, поясни комисар Драгнев.

Обвинения към съучастниците в заравянето, а по-късно и в преместването на трупа все още не са повдигнати. Единият е студент в София, а другият работи.

В резултат на усилената работа вчера са установени заподозрените Ж.З. (19 г.) и Б.К. (21г.), двамата от Ямбол. Младежите са направили пълни самопризнания пред съдия и са посочили мястото на убийството - гориста местност в подножието на лесопарк "Бакаджик". Там са намерени и иззети кирката, с която е изкопан гробът на Галин, мобилният му телефон и други.(Виж снимките в галерия).

Убиецът учи в една от елитните гимназии в Ямбол. Задържаният се е държал нагло с полицаите, извършили разпита, дори ги е обвинил, че го тормозели. Ако не го бяхме разкрили, щяха да станат още убийства, бе категоричен комисар Драгнев.

0 коментара:


 

Blogger Template Sponsored by Top 10 Best Business Web Hosting Reviews