Четирима души, между които и вуйчото на фолк певеца Азис – Христо Върбанов-Папата, са изнудвали бившия директор на "Гражданска защита" за 250 000 евро, съобщиха от МВР.

Генерал Никола Николов е подал сигнал за рекета в полицията, но едва когато е платил част от исканата сума.

Изнудването е започнало в началото на ноември, обясниха от МВР. Групата на Ицо Папата е искала 500 000 лева, за да не разпространява компрометиращи документи срещу генерал Николов.

На срещите е присъствал и лидер на ромска партия у нас. Генерал Николов е успял да събере значителна част от исканата сума - 150 000 евро.

Пред полицаите той обяснил, че е събрал парите с помощта на близки и приятели. Той казал и че е платил не защото е извършил престъпление, а защото се притеснява за живота и здравето на близките си, поясниха от МВР.

Въпреки плащането, рекетът продължил, а Николов подал жалба в полицията. Вследствие на това във вторник изнудвачите бяха арестувани.

Все още не е изяснено каква е връзката между Христо Върбанов-Папата и генерал Николов. Проверява се и в качеството на какъв лидерът на ромската партия е участвал в рекета на бившия директор на "Гражданска защита".


0 коментара:


 

Blogger Template Sponsored by Top 10 Best Business Web Hosting Reviews